Alegerea ramelor pentru ochelarii de vedere

Secretul este să-ți alegi rama în funcție de forma feței, nuanța părului și tendințele actuale – iar despre toate acestea iți vom vorbi în rîndurile de mai jos.

Alegerea ramelor in funcție de forma feței

Rame ochelari dreptunghiulareAșadar, dacă ai fața pătrată, iți sugerăm să alegi o pereche de rame ovale, care vor indulci trăsăturile chipului.În nici un caz nu opta pentru rame dreptunghiulare și nici pentru unele foarte subțiri. În definitiv, ideea nu este să fie invizibile, ci să se potrivească și să iți confere un aspect agreabil. Oglinda iți arată o față rotundă? Obiectivul fiind acela de a crea un echilibru în raport cu forma chipului tău, recomandabile sunt ramele dreptunghiulare, sau chiar pătrate, dacă ești puțin mai nonconformist, cu marginile ușor rotunjite. Astfel, vei atrage atenția asupra jumătății superioare a feței. Evită ramele rotunde și pe cele mici, acestea nu vor face decât să sublinieze în mod neplăcut forma rotundă a feței. Dacă ai fața ovală, ești cea mai fericită: poți alege orice tip de rame, pentru că indiferent de opțiune, se vor potrivi chipului tău. Acestea fiind zise, ai putea sa te aventurezi către orice formă de rame, inclusiv “ochi de pisică”. Chipul in forma de inimioară pretinde rame simple, subțiri, pătrate sau rotunde, fără detalii decorative în lateral. Așadar nu te opri la o pereche de rame dotate cu accesorii, chiar dacă arată foarte tentant.

Alegerea ramelor in functie de culoarea părului

Rame de ochelari din plastic

În alegerea ramelor iți recomandăm să ții cont și de nuanța părului, pentru a evita anumite contraste neplăcute. Astfel, dacă ai părul blond sau șaten deschis, alege o pereche de rame în nuanțe deschise și pastelate, care vor conferi chipului tău un surplus de lumină și căldură. Evită ramele închise la culoare, efectul ar fi contrastant si dezagreabil. O femeie cu părul roșcat ar trebui să urmărească, prin alegerea ramelor, să sublinieze trăsăturile calde ale podoabei capilare, prin ochelari metalici in nuanțe aurii sau arămii. Dacă ai ochii verzi, ce poate fi mai interesant și adecvat decât o pereche de rame de aceeași culoare? Nu iți recomandăm culorile închise, decât dacă tocmai acesta este obiectivul tău – obținerea unui contrast frapant. Dacă ai părul șaten, alege rame în nuanța bronzului și evită-le pe cele de culoare inchisă ori pastelată. În cazul în care iți dorești lentile heliomatice, alege un heliomat maro. Dacă ai părul de culoare închisă(brunet) poți opta pentru rame aurii sau argintii, dar și de culoare maro. Asemenea șatenilor, iți recomandăm să eviți nuanțele pastelate sau pe cele foarte închise.

Pentru a vă proteja investiția făcută, vă prezentăm câteva trucuri care vor asigura ochelarilor dumneavoastră o perioadă de utilizare cât mai îndelungată:

Rame pe surub

1. Așezați întotdeauna ochelarii cu brațele pliate, niciodată cu fața convexa în jos.Este de preferat să îl așezați în toc.

2. Nu lăsați niciodată ochelarii expuși unei surse de căldură(ex. bordul autoturismului,abur ,sudură etc)

3. Nu purtați ochelarii în loc de panglică pe cap.

4.Nu va așezați pe ochelari, nu bruscați ramele.

5.Scoateți întotdeauna ochelarii de la ochi cu ambele mâini.

6. Spălați zilnic lentilele sub jet de apă sau folosiți soluție specială și ștergeți-le cu o lavetă sintetică, moale și curată.

7. Pentru a păstra proprietățile optice și mecanice ale lentilelor nu utilizați niciodată produse chimice (solvenți organici sau detergenți)pentru curățarea lor.